Updates van het Nicolaas

Sterke duo's

Badmintontoernooi 2020_St. Nicolaaslyceum

Tijdens het badmintontoernooi waren samenwerken, eerlijkheid en zelfstandigheid misschien nog wel belangrijker dan het spel.


Jaarlijks evenement
Begin februari deden alle derde klassen met plezier mee aan het jaarlijkse badmintontoernooi: de meisjes in de gymzalen van de school en de jongens in Sporthal Zeeburg. Alle docenten lichamelijke opvoeding (LO) waren erbij aanwezig.

Duo’s
Vóór het toernooi gaven de leerlingen aan hun LO-docent door met wie ze in een duo wilden spelen. Elke wedstrijd was twee tegen twee. Als iedereen in zijn eigen poule gespeeld had, werden er nieuwe poules gevormd naar aanleiding van de behaalde punten. Uiteindelijk kwamen daar de winnaars uit.

Vriendelijk en sportief
De sfeer was vriendelijk en sportief, precies wat je wilt bij een toernooi. Ook zorgden de leerlingen er zelf voor dat alles eerlijk verliep. De meesten vonden het een gezellige dag, al was het soms wel even slikken als anderen veel beter speelden. 

Eigen verantwoordelijkheid
Op het Nicolaas vinden we het belangrijk dat leerlingen in teams leren werken en zelfstandig kunnen functioneren. Op dit toernooi werkten de derdeklassers dan ook in tweetallen. Na iedere partij gaven ze zelf hun score door aan de wedstrijdtafel en keken ze op het wedstrijdschema tegen wie ze moesten spelen en op welk veld. Uiteraard werd er ook een beroep gedaan op hun badmintonvaardigheden.

Alle winnaars: van harte gefeliciteerd! We hopen op volgend jaar weer zo’n mooie dag met klas 3.

Foto 1: Iris en Lauren-Hill (winnaars bij de meisjes in de ochtend)
Foto 2: Merle en Mae (winnaars bij de meisjes in de middag)
Foto 3: Peer en Rense (winnaars bij de jongens in de middag)
Niet op de foto: Livsharan en Toon (winnaars bij de jongens in de ochtend)

Media
  • Badmintontoernooi_1
  • Badmintontoernooi_2
  • Badmintontoernooi_3