Updates van het Nicolaas

Kajakken en touwtrekken

Kajakken tijdens de wendagen_St. Nicolaaslyceum

Als je pas sinds kort op het Nicolaas zit, is alles nieuw. Daarom organiseren we altijd wendagen voor de eersteklassers.


Elkaar leren kennen
Op donderdag 10 en vrijdag 11 september vonden voor alle acht brugklassen de wendagen plaats. De 225 leerlingen, 16 juniormentoren en 8 mentoren kwamen samen in het Flevopark en bij het watersportcentrum van Jeugdland. Het doel was om te leren hoe je samenwerkt en om elkaar beter te leren kennen via sport en spel.

Sportieve opdrachten
Elk jaar zijn dit twee intensieve en nuttige dagen en gelukkig was het dit keer prachtig weer. Bij de invulling van het programma kregen we hulp van een extern bedrijf: Sportmomentje. Een leuk detail is dat dit bedrijf gerund wordt door oud-leerlingen van het Nicolaas. Er waren allerlei sportieve activiteiten, waarbij de leerlingen in steeds wisselende teams opdrachten moesten uitvoeren. Zo moesten ze bijvoorbeeld een vlot bouwen en er een stukje mee varen of samen Tangram-puzzels oplossen. 

Enthousiast
De leerlingen waren enthousiast en vonden de spellen en activiteiten afwisselend en uitdagend. Ze hebben intensief samengewerkt en elkaar zeker beter leren kennen! De mentoren vonden het ook gezellige dagen met een erg leuke groep leerlingen.

Bregtje van Dam
Docent Engels

Media
  • Balanceren
  • Leerlingen-aan-het-kajakken
  • Opperste-concentratie
  • Teamwork
  • Touwtrekken-met-de-hele-klas
  • Varen-met-zelfgebouwde-vlotten