Updates van het Nicolaas

En de winnaar is… Barcelona!

Een creatieve en leerzame Klokhuisfilm maken over Europa. Dat was de uitdaging tijdens de projectweek van klas 2. Team 'Barcelona' kwam als beste uit de bus.


You’rE UP
De projectweek You’rE UP van klas 2 vond dit keer plaats van 9 tot en met 13 april. Alle leerlingen maakten een virtuele trip door Europa: ze kregen een eigen ‘paspoort’ en een stempel als ze weer een stap verder waren in hun ‘reis’. Ze verdiepten zich in een zelfgekozen thema, werkten zelfstandig en mochten zelf hun week indelen. Bijzonder was dat ze in Office 365 (Microsoft Teams) leerden werken. Ze werden begeleid door zeven docenten (‘reisleiders’).

Spannende wedstrijd
De eindopdracht was om in teams een filmpje over Europa te maken.  Uiteindelijk lagen er 42 prachtige filmpjes! Op donderdag werd bekend dat team ‘Barcelona’ (Ties, Jorrit, Eliz en Khaula uit 2hva) had gewonnen. Team ‘Lille’ (Zoe, Lusia, Dianne en Ana uit 2ac) kreeg de originaliteitsprijs.

Bekijk het winnende filmpje over de verschillende eetculturen in Amsterdam.
 

Veel geleerd
De projectweek leverde - bijna onbewust - veel kennis op. Over Europa, over samenwerken, over digitale programma’s en over alles wat komt kijken bij een filmpje in elkaar zetten. De winnaars van team 'Barcelona' waren in ieder geval heel blij met deze ervaring: “We hebben van alles geleerd over Europa en over ons onderwerp. We hebben veel samengewerkt en de taken goed kunnen verdelen. Het was wel lastig om aan Office 365 te wennen, maar uiteindelijk was het vooral leerzaam om alles digitaal te doen. We zijn trots op het resultaat! En we vinden het heel leuk dat we naar Walibi mogen als prijs.”

Met dank aan klas 2aa, 2ac, 2as, 2hva, 2hvb en 2hvc voor hun inzet en aan alle coaches/reisleiders voor hun begeleiding: Richard Houtman, Eline van Heusden, Karin Meijer, Annelieke Erkelens, Marcel Rommens, Daniel ter Maten, Pauline Lassche en Jeannette van den Berg. 

Andrea van As
afdelingsleider klas 2

Op de foto: het winnende team met hun coach/docent Karin Meijer.

Naschrift: over ons dagje Walibi
"Op maandag 28 mei, terwijl de rest van de klas gewoon les had, was het zover en gingen we als winnaars samen met mevr. van As en mevr. de Vries naar Walibi. Het was prachtig weer en het was niet druk, dus we hoefden nergens langer dan tien minuten te wachten. Tijdens die minuten zei Jorrit altijd hoe vaak er in de attractie mensen dood waren gegaan. Khaula had het zwaar vanwege de ramadan, maar ze hield het onwijs goed vol. Het was heel leuk. We hebben alle attracties gedaan. Vooral de waterattracties waren lekker verkoelend!"
Khaula, Eliz, Ties en Jorrit uit 2hva

Media
  • Projectweek-klas-2-1718.jpg
  • Walibi.team-Barcelona.jpg