Updates van het Nicolaas

Prijs voor beste profielWist je dat we kort geleden zomaar ineens de geweldige eretitel ‘School van het jaar 2018’ kregen? Lees hier waarom.


Over de eretitel
De eretitel is door Vensters VO aan ons toegekend, omdat we onszelf volgens de jury het beste verantwoorden op Scholen op de kaart. Op deze website vertellen middelbare scholen wie ze zijn en waar ze voor staan.

Winnaar
Leerlingen, ouders, docenten, schoolleiders en besturen konden een school nomineren als ‘School van het jaar’. Uit alle inzendingen koos de jury acht scholen, die doorgingen naar de laatste ronde. Uiteindelijk kwam onze school als winnaar uit de bus. Het Nicolaas kreeg de titel uitgereikt op 16 mei 2018, de Dag van de Verantwoording.

Zo goed zijn we dus 
De juryleden vonden dat het Nicolaas zich heel goed presenteert via Scholen op de kaart. Het profiel van onze school is compleet: je kunt er duidelijk uit opmaken wat we belangrijk vinden, wat onze waarden en normen zijn en welke resultaten we behalen. De foto's geven een goed beeld van onze school. Ook de teksten vond men prettig om te lezen. Aan ons profiel konden andere scholen volgens de jury een voorbeeld nemen!

Gratis workshop
Als prijs kregen we (naast de titel) een gratis workshop aangeboden over de datateam®-methode van de Universiteit Twente. Hiermee kunnen we leren hoe we met behulp van alle informatie die op school aanwezig is het onderwijs nog beter kunnen maken. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

De andere scholen
De andere genomineerde scholen waren: 
o Antoniuscollege, Gouda;
o Houtens, Houten;
o OSG Sevenwolden, Heerenveen;
o RSG Magister Alvinus, Sneek;
o Titus Brandsmalyceum, Oss;
o Visser ‘t Hooft Lyceum, Leiderdorp;
o Zuider Gymnasium, Rotterdam.

Media
  • Nicolaas school van het jaar 2018.jpg