Updates van het Nicolaas

Strakke sportprestaties


Het Nicolaas deed op 17 en 18 mei voor het eerst mee met de Athenespelen. Het werd een klinkend debuut: we werden achtste!


Over de spelen
Aan de Athenespelen, het grootste sportevenement voor Nederlandse scholen, doen elk jaar 32 scholen mee. Het evenement wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen. Deze organisatie bepaalt in welke disciplines de leerlingen uitkomen.

Vroeg op
Op donderdag 17 mei reed er om 06:30 vanuit Amsterdam-Zuid een bus naar Groningen. Daarin zaten 36 leerlingen (uit V5 en H4) en drie begeleiders. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Iedereen had ontzettend veel zin om voor ‘team Nicolaas’ uit te komen en het beste uit zichzelf te halen. 

Onverwachte prestatie
We deden mee met voetbal, basketbal, tennis, squash, tafeltennis, klimmen, volleybal, zwemmen en atletiek. Dat het Nicolaas in de eindklassering achtste werd, is een voortreffelijke prestatie waar we niet op hadden gerekend. De meeste scholen doen namelijk al jaren mee, dus des te knapper dat we zo ver gekomen zijn. De ‘jongens en meisjes uit Amsterdam’ staan nu zeker op de kaart in het hoge noorden!

Extra trots
Wat ons als begeleiders vooral getroffen heeft, is hoe geweldig de sportmentaliteit was. Er werd geknokt om naar volgende rondes te komen, blessures en tegenslagen werden moedig gedragen, de concentratie was hoog, er was respect en waardering voor elkaar, we blonken uit in teamwork, en leerlingen met nauwelijks ervaring in een bepaalde sport hadden het lef om in het diepe te springen en onze school te vertegenwoordigen. Dit was fantastisch om te zien. Dat sport verbroederend werkt, wisten we al. Maar dat onze leerlingen daar op deze manier invulling aan gaven, maakt ons extra trots.

Chefs de mission: Violet Kruger, Eva de Vries en Oscar Gonzalez van Eijk

Foto hierboven: Frédérique Rietkerk, Irem Durmuskaya, Iris Janssen, Noa Kreike, Anna Verhoek, Bebine Stobbe, Isa-Lin Nijenhof en Isabelle Mars
Overige foto's: de hele ploeg (groepsfoto), Janek Plate (klimwand), Wester van Beemen en Isabelle Mars (met Nicolaas-banner)
Media
  • Athenespelen-2018-1.jpg
  • Athenespelen-2018-3.jpg
  • Athenespelen-2018-4.jpg
  • Athenespelen-2018-2.jpg