Updates van het Nicolaas

Help je ook mee?

Tessa uit 5va gaat deze zomer in vluchtelingenkamp Kara Tepe mensen aan een ontbijt helpen. Donaties zijn welkom!


Vrijwilligerswerk
Tessa van der Esch uit 5va vertrekt deze zomer naar het Griekse eiland Lesbos, om daar van 25 juli tot 5 augustus te helpen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe. Ze is daar met een vrijwilligersteam van vijf andere meiden uit 5 en 6 vwo en twee docenten van het Fons Vitae Lyceum en het St. Nicolaaslyceum. 

Wat houdt het in?
Kara Tepe is het kamp waar kwetsbare mensen en gezinnen naartoe worden gebracht nadat ze zijn aangekomen op Lesbos. Er verblijven vooral veel vrouwen en kinderen. Tessa en de andere teamleden zullen de hele week het ontbijt verzorgen en uitdelen aan 1.200 vluchtelingen. Verder vermaken ze de jonge kinderen met spelletjes en activiteiten, terwijl de oudere kinderen naar school gaan. Voor zowel mannen als vrouwen organiseren ze twee keer per week een speciale avond.

5 euro = 1 gezin
Het meeste wordt georganiseerd en betaald door de organisatie Because We Carry... behalve het ontbijt. Tessa: “Wij zijn als team verantwoordelijk voor het ontbijt in die week dat we daar werken. Dat betekent dat we het zelf moeten inkopen. Daarnaast hebben we een klein budget nodig om activiteiten te kunnen organiseren. Alles bij elkaar kost dit 7.500 euro. Vandaar dat ik alle ouders, leerlingen en docenten wil oproepen geld te doneren. Voor vijf euro help je al een gezin aan een ontbijt!”

Wil je Tessa helpen? Lees hier over het project en over hoe je kunt doneren.

Lees hier over Because We Carry.Media
  • Vluchtelingenkamp-ontbijt.Because We Carry.jpg