Updates van het Nicolaas

A dramatic eventIn 2Tg zit humoristisch talent! Vier leerlingen uit die klas verzonnen en speelden onlangs een komische sketch tijdens een drama contest


Engels theater
Het Nuffic houdt sinds 2013 elk jaar de TTO Drama Contest. Vmbo-, havo- en vwo-leerlingen die hieraan meedoen, leren samenwerken, communiceren, presenteren en creëren  en dat allemaal in het Engels. Elke school krijgt dezelfde opdracht. Dit keer moest er een scène gespeeld worden van vier tot vijf minuten, geïnspireerd op het werk van de mysterieuze graffitikunstenaar Banksy. Op 5 juni 2018 streden de scholen (waaronder het Nicolaas) om de hoofdprijs.

Slapstick
Tijdens een voorronde binnen klas 2Tg sprongen Katherina, Anna, Julia en Salina eruit vanwege hun spel, inzet en originaliteit. Zij werden dus geselecteerd om op de finaledag, onder begeleiding van mevrouw Wolters, naar het Visser ’t Hoofd Lyceum in Leiden te gaan. Daar moesten ze een heel lichtplan aanleveren en deden ze in rap tempo een ‘lichtdoorloop’, voordat de show kon beginnen. Bij wijze van warming-up kregen ze ook nog een workshop en deden ze speloefeningen, samen met leerlingen van andere scholen. Uiteindelijk speelden ze hun zelfbedachte scène, die een slapstickachtig karakter had. 

Positief commentaar
Ze kregen veel positieve feedback van de jury en zelfs geen enkele kritische opmerking. Zowel hun workshops als de uiteindelijke performance waren namelijk erg goed! Twee andere scholen waren net iets beter, daarom wonnen de Nicolaas-leerlingen helaas geen prijs. Maar ze kunnen zeker supertrots zijn op wat ze hebben neergezet.

Met dank aan Misha Wolters, docent podiumkunsten / TTO performing arts.

V.l.n.r.  op de foto hierboven:  Katherina, Salina, Julia en Anna.
Media
  • Drama-contest-2.jpg
  • Drama-contest-3.jpg
  • Drama-contest-1.jpg