Updates van het Nicolaas

Mooie ballen en rake klappen

Op 5 juni deed het Nicolaas mee aan de Cricket Challenge 2018, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs.


Spannende competitie
Het beloofde een spannende dag te worden bij de Amsterdamse Cricket Club, waarbij het Nicolaas het in de voorrondes voor de Nationals zou opnemen tegen twaalf andere teams uit de regio. Met een team van tien leerlingen uit klas 2Ta en 2Tg stond er volgens de coach een sterk team op het veld. Het bleek zelfs een topteam met onvermoede kwaliteiten.

Boven verwachting
De mooie vangballen van Tijn, de snelle acties in het veld van Mila, de rake klappen van Kees en Merlijn, het tactische en snelle spel van Junaid en Stefanie, de juiste wissels op het juiste moment van Misja en Michael  het hele samenspel zorgde ervoor dat de eerste twee wedstrijden gewonnen werden. Het team presteerde boven verwachting en dat met een speler minder in het veld. Wat waren ze goed! De derde wedstrijd was erg spannend en werd op het randje verloren, maar desondanks waren we door naar de finale van de dag. Ook deze werd gewonnen door het Nicolaas Team.

Tweede plaats
Toen alle punten bij elkaar waren opgeteld, behaalden we uiteindelijk de tweede plaats. Hiermee plaatsten we ons voor de grote finaledag op 28 juni, de dag waar het allemaal om draaide. Helaas (of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt) bleek twee weken later dat er veel ijverige leerlingen in het team zaten: zij wilden geen lesdag meer missen. Daarom hebben we de nationale finale alsnog moeten afblazen. Maar wie weet hoe ver we het volgend jaar weer schoppen!

Namens het Nicolaas Cricket Team: mw. Eva de Vries, docent lichamelijke opvoeding.

Op de foto: het Nicolaas Team.

Media
  • Cricket-Challenge.Nicolaas Team.jpg