Updates van het Nicolaas

Sportieve kennismaking

Na drie dagen instaptoetsen was het voor de brugklassers fijn om even lekker buiten te kunnen bewegen.


Bijzondere week
Van maandag 17 t/m vrijdag 21 september vervielen alle normale lessen voor de eersteklassers. De eerste drie dagen maakten ze instaptoetsen. Daarna volgden twee ‘wendagen’ buiten de school.

Over de wendagen
De wendagen bestonden dit keer uit een Watersportdag (bij Outdoor & Watersport Jeugdland in Amsterdam-Oost) en een Sport- en speldag (in het Flevopark). Doel van de jaarlijkse wendagen is dat nieuwe leerlingen met elkaar kennismaken via sport en spel. Ook de mentoren leren hun leerlingen dan meteen goed kennen.

Warm en koud
Op donderdag hadden we prachtig weer. Op vrijdag waaide het helaas hard en regende het af en toe. Natuurlijk lieten we ons niet kisten! We moesten het programma wel een beetje aanpassen: er gingen die dag geen leerlingen het water op. Ondanks het slechtere weer werd ook dit een heerlijke dag. Sommige leerlingen sprongen alsnog spontaan in het water, wat best fris was. Gelukkig had iedereen een setje warme kleren meegenomen en kon er lekker warm gedoucht worden.

Gezellige groep
Alle leerlingen hebben genoten. De juniormentoren – vierdeklassers die de brugklassers het hele jaar door helpen – deden ook enthousiast mee met de activiteiten. En de mentoren? Die kregen meteen veel zin in het komende schooljaar, want wat zijn alle eersteklassers gezellig en leuk!

Renske Dahlhaus 
Afdelingsleider 1e klas
Media
  • Wendagen_Nicolaas_1
  • Wendagen_Nicolaas_2
  • Wendagen_Nicolaas_3