Updates van het Nicolaas

Hoe veilig fiets jij?

TeamAlert op het Nicolaas 101018

Niet alle scholieren zijn even voorzichtig in het verkeer. Daarom kregen we op 10 oktober bezoek van de organisatie TeamAlert.


Grotere kans
Wist je dat je ongeveer drie keer zoveel kans hebt om een verkeersongeluk te krijgen als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent? Daarom kwam TeamAlert bij ons langs om hierover voorlichting te geven. 

Wat doet TeamAlert?
De medewerkers van TeamAlert bezoeken scholen en festivals en praten daar met jongeren over onderwerpen als verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl of omgaan met geld. Dat doen ze op een speelse manier, zonder opgeheven vinger. Het is niet verplicht om eraan mee te doen.

Leuke gesprekken
In de pauzes sprak het team met verschillende Nicolaas-leerlingen over de risico’s die je loopt in het verkeer. De dames van TeamAlert waren enthousiast over hoe onze leerlingen reageerden: er ontstonden veel leuke gesprekken en discussies. 

Inspiratie?
We hopen natuurlijk dat jullie hierna extra goed opletten op de fiets! Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf impact maken? Schrijf je dan in voor het jongerenpanel en help mee de wereld voor jongeren een stukje veiliger, gezonder en gelukkiger te maken.

Media
  • TeamAlert-op-het-Nicolaas_1_101018
  • TeamAlert-op-het-Nicolaas_2_101018
  • TeamAlert-op-het-Nicolaas_3_101018
  • TeamAlert-op-het-Nicolaas_4_101018
  • TeamAlert-op-het-Nicolaas_5_101018