Updates van het Nicolaas

10 redenen om voor het Nicolaas te kiezen

Kom je bij ons kijken, dan kun je wat sfeer proeven. Je ziet meteen dat we in een cool gebouw zitten. Maar hoe is het eigenlijk als je eenmaal op het Nicolaas zit?

1. Je krijgt een eigen kluisje

Net zoals op tv! Je kunt er van alles in bewaren: je boeken, je jas, je gymspullen. Je kunt ook met iemand afspreken bij je kluisje.

2. Je krijgt je eigen Nicolaas-agenda

We zijn bijna de enige school in Amsterdam met een papieren agenda. In onze 'Plenda' schrijf je zelf je huiswerk op. Je leert ook plannen en organiseren. Natuurlijk helpen we je daarbij.

3. Je leert hoe je moet leren

Huiswerk maken en dingen uit je hoofd leren is best wennen. In onze studieles leer je hoe je een samenvatting maakt, hoe je je voorbereidt op een toets of hoe je rijtjes beter onthoudt.

4. Je leert na te denken

Als je later wil studeren of een leuke baan wil krijgen, moet je heel goed kunnen nadenken en oplossingen kunnen bedenken voor moeilijke problemen. Bij ons leer je hoe je door vragen stellen meer te weten komt. En hoe je je mening omzet in woorden.

5. Fouten maken mag!

We geloven dat je veel zelf kunt. Als je fouten maakt, vinden we dat niet erg. Daar word je juist sterker van. Door oefenen kun je namelijk veel leren. Zelfs de dingen die je nu nog niet kunt.

6. Je werkt veel samen

Je hoeft niet alles alleen te doen. Je werkt ook in groepjes. Dan merk je vanzelf waar je wel of niet goed in bent en leer je ook van anderen.

7. We zijn niet superstreng

Je moet je wel aan afspraken houden, want we houden van duidelijkheid. We helpen je ook om je gedrag te veranderen, als dat nodig is. Daar heb je nu én later veel aan.

8. Iedereen hoort erbij

We vinden het fijn als iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt. We geloven in aardig zijn voor elkaar en elkaar helpen, ook al ben je verschillend. Niet alleen op school, maar ook buiten.

9. Je leert de wereld kennen

Bij ons ontmoet je veel soorten mensen, van dichtbij en ver weg. Soms komt een vluchteling zijn verhaal vertellen, gaan we langs bij een groot bedrijf of op reis naar een ander land. Zo leer je hoe de wereld eruit ziet.

10. Je krijgt veel leuke vakken

De lessen zijn niet saai, want we máken ze leuk voor je. En als je heel graag sport of Engels leert, kun je kiezen voor tweetalig onderwijs of extra sporturen (sport+).

Bij het Nicolaas kijken we dus vooral wat jij nodig hebt om elke dag met plezier naar school te gaan. We helpen je ook om vertrouwen te hebben in jezelf en anderen, je verantwoordelijk te gedragen en je verbonden te voelen.

Ook iets voor jou?