Updates van het Nicolaas

Oog voor kwaliteit
Kwaliteit is een breed begrip. In veel opzichten proberen we op het St. Nicolaaslyceum onszelf en het onderwijs te verbeteren.

Belangrijke vragen

  • Welke resultaten boeken onze leerlingen?
  • Wat is het effect van onze maatregelen?
  • Hoe zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken zijn onze leerlingen?
  • Wat vinden ouders en leerlingen van onze school? 
  • Hoe beoordeelt de Inspectie van het Onderwijs ons? 
Allemaal vragen waar we ons structureel over buigen: we maken plannen, voeren die uit, evalueren ze en stellen ze weer bij.  Natuurlijk betrekken we daar ouders en leerlingen bij.

Meer weten?

Kijk dan op 'Scholen op de kaart’. Hier staat hoe onze school scoort ten opzichte van andere scholen. Handig (en leuk) voor ouders én leerlingen. Vorig jaar zijn we op deze site uitgeroepen tot School van het Jaar.

St. Nicolaaslyceum Gezonde School        Gezond eten op het St. Nicolaaslyceum

Gezond, gezonder, gezondst

Onze school is een Gezonde School. Dat betekent dat er duidelijke afspraken gelden over voeding, roken, alcohol en drugs. Sigaretten, drank en drugs zijn bij ons verboden. Ook leren de leerlingen wat een gezonde leefstijl inhoudt. We stimuleren het drinken van water en verkopen groente en fruit, waarbij de aankleding van onze kantine de leerlingen verleidt tot het maken van gezondere keuzes. In 2019 hopen we dankzij al deze inspanningen het certificaat zilveren kantine te verwerven!

Meer weten? Lees dan hoe we vorig jaar Gezonde School werden of kijk in onze Schoolgids op pagina 38-40.