Updates van het Nicolaas

Oog voor kwaliteit
Kwaliteit is een breed begrip. In veel opzichten proberen we op het St. Nicolaaslyceum onszelf en het onderwijs te verbeteren.

Belangrijke vragen

  • Welke resultaten boeken onze leerlingen?
  • Wat is het effect van onze maatregelen?
  • Hoe zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken zijn onze leerlingen?
  • Wat vinden ouders en leerlingen van onze school? 
  • Hoe beoordeelt de Inspectie van het Onderwijs ons? 
Allemaal vragen waar we ons structureel over buigen: we maken plannen, voeren die uit, evalueren ze en stellen ze weer bij.  Natuurlijk betrekken we daar ouders en leerlingen bij.

Meer weten?

Kijk dan op 'Scholen op de kaart’. Hier staat hoe onze school scoort ten opzichte van andere scholen. Handig (en leuk) voor ouders én leerlingen. Vorig jaar zijn we op deze site uitgeroepen tot School van het Jaar.

Zit je ergens mee?

Goed om te weten voor alle leerlingen: het Nicolaas heeft een klachtenregeling en een klokkenluidersregeling. Joy Pultoo en Grace Keijner zijn de vertrouwenspersonen bij wie je altijd terecht kunt.

St. Nicolaaslyceum Gezonde School        Gezond eten op het St. Nicolaaslyceum

Gezonde School

Onze school is officieel erkend als een Gezonde School. Dat betekent dat er duidelijke afspraken gelden over voeding, roken, alcohol en drugs. Sigaretten, drank en drugs zijn bij ons verboden. Ook leren de leerlingen wat een gezonde leefstijl inhoudt. We stimuleren het drinken van water en verkopen groente en fruit, waarbij de aankleding van onze kantine de leerlingen verleidt tot het maken van gezondere keuzes. In 2019 hebben we bovendien het predicaat gouden schoolkantine gekregen van het Voedingscentrum.