Updates van het Nicolaas

De voorlichting begint weer!

Zit je in groep 8 en heb je interesse voor het St. Nicolaaslyceum? Lees hier wanneer de voorlichting bij ons plaatsvindt. Houd vooral de updates op deze pagina goed in de gaten.

 

Andere aanpak vanwege corona

We zijn elk jaar weer ontzettend blij als we 8e groepers en hun ouders op onze school mogen verwelkomen! We vinden het dus jammer dat we vanwege corona minder mensen op het St. Nicolaaslyceum kunnen ontvangen. Met digitale voorlichtingsavonden, deze website, vlogs en proeflessen hopen we toch een goed beeld te geven.

Algemene voorlichtingsavonden

Voor ouders en kinderen in groep 8 organiseren we op  12, 21 en 27 januari een online voorlichtingsavond. Elke avond heeft twee rondes (19.00 en 20.30 uur). Onze rector, de afdelingsleider van de eerste klas en een leerling uit de bovenbouw vertellen dan wat over het St. Nicolaaslyceum. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Geef je hier op > 

Voorlichting profielklassen

Op het Nicolaas kunnen eersteklassers kiezen voor een gewone havo/vwo- of vwo-klas óf voor een van onze profielklassen: het tweetalig onderwijs (TTO), de cultuur+klas en de sport+klas.

In onze papieren folder staat nog dat we op 10 februari 2021 een adviesmiddag over de profielklassen organiseren. Deze gaat helaas niet door. Voor leerlingen (en hun ouders) die interesse hebben in een profielklas, organiseren we wél de volgende webinars:

  • Tweetalig onderwijs: dinsdag 19 januari (19.00 uur)
  • Cultuur+klas (havo/vwo): dinsdag 26 januari (19.00 uur)
  • Sport+klas (vwo): dinsdag 2 februari (19.00 uur)

Lesjesdag

In plaats van een traditionele Open Dag, waarbij je spontaan kunt binnenlopen, organiseren we dit keer een Lesjesdag. Op zaterdag 6 maart (let op: deze datum is gewijzigd!) geven we 8e groepers de gelegenheid een aantal proeflesjes te volgen op onze school.  De inschrijving start op maandag 1 februari. Omdat we niet zeker weten hoe de wereld er tegen die tijd uitziet, is alles onder voorbehoud. 

Vanaf maandag 1 februari vind je hier een link naar het inschrijfformulier. Houd deze webpagina in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Hebt u als ouder een dringende vraag?
Stuur dan een mail naar Renske Dahlhaus, afdelingsleider van de eerste klas.