Updates van het Nicolaas

Aanmelden voor de brugklas

Je bent waarschijnlijk weken druk geweest met het bezoeken van Open Dagen en het kiezen van je nieuwe school. Op deze pagina vind je meer informatie over het invullen van de voorkeurslijst en over het aanmelden op het Nicolaas. 

Stap 1: invullen van je voorkeurslijst

Zo doe je dat

Van je basisschool ontvang je een voorkeurslijst, passend bij jouw definitieve advies. Als dat een advies is voor havo, havo/vwo of vwo, staat het Nicolaas op de lijst. Op dit blad zet je de scholen die jou leuk en geschikt lijken. Tip: maak je lijst zo lang mogelijk (minimaal 12 scholen), zeker als je meerdere klassen van één school op je lijst zet.

Mis het niet: onze adviesmiddag
Wil je naar de cultuur+klas, de sport+klas of het tweetalig onderwijs? Kom dan zeker naar onze adviesmiddag op 14 februari 2018!  Dit hoeft niet, maar is wel handig. Hierna weet je namelijk precies wat het is en of het bij je past. Vanaf 29 januari kun je je op deze site opgeven (informatie volgt).

>> Informatie voor leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies


Wil je naar een van onze havo/vwo-klassen?
Kruis dan 'St. Nicolaaslyceum havo/vwo-klas' aan.

Wil je naar de  cultuur+klas?
 • Kom dan eerst naar onze adviesmiddag (zie hierboven). 
 • Vul daarna je voorkeurslijst inOp de voorkeurslijst zie je de cultuur+klas niet staan, omdat we als school helaas maar één profielklas op de lijst mogen zetten. Als je naar de cultuur+klas wilt en havo- of havo/vwo-advies hebt gekregen, kruis je dus 'St. Nicolaaslyceum havo/vwo-klas' aan.
 • En daarna? Zodra we zeker weten wie er allemaal bij ons op school zitten in schooljaar 2018-2019, organiseren we een plaatsingsmiddag op 25 april 2018. We kijken dan wie het beste past in de cultuur+klas. Word je niet geplaatst, dan kom je in een gewone havo/vwo-klas van het Nicolaas.
Wil je naar het tweetalig onderwijs?
 • Kom dan eerst naar onze adviesmiddag (zie hierboven). 
 • Vul  daarna je voorkeurslijst in. Als je naar de tweetalige klas wilt en havo- of havo/vwo-advies hebt gekregen, kruis je 'St. Nicolaaslyceum havo/vwo-klas tweetalig onderwijs' aan.

>> Informatie voor leerlingen met een vwo-advies


Wil je naar onze vwo-klas?
Als je naar de vwo-klas wilt en vwo-advies hebt gekregen, kruis dan 'St. Nicolaaslyceum vwo-klas' aan.

Wil je naar de  sport+klas?
 • Kom dan eerst naar onze  adviesmiddag (zie hierboven). 
 • Vul daarna je voorkeurslijst in. Op de voorkeurslijst zie je de sport+klas niet staan, omdat we als school helaas maar één profielklas op de lijst mogen zetten. Als je naar de sport+klas wilt en vwo-advies hebt gekregen, kruis je 'St. Nicolaaslyceum vwo-klas' aan.
 • En daarna? Zodra we zeker weten wie er allemaal bij ons op school zitten in schooljaar 2018-2019, organiseren we een plaatsingsmiddag op 25 april 2018. We kijken dan wie het beste past in de sport+klas. Word je niet geplaatst, dan kom je in een gewone vwo-klas van het Nicolaas.
Wil je naar het tweetalig onderwijs?
 • Kom dan eerst naar onze adviesmiddag (zie hierboven).
 • Vul daarna je voorkeurslijst in. Als je naar de tweetalige klas wilt en vwo-advies hebt gekregen, kruis je 'St. Nicolaaslyceum vwo-klas tweetalig onderwijs' aan.

Stap 2: aanmelden

Als je je voorkeurslijst hebt ingevuld, ga je je samen met je ouders aanmelden op de school die je op nummer één hebt gezet. Is dat het St. Nicolaaslyceum? Dan kun je bij ons terecht op een van deze dagen: woensdag 7, donderdag 8, vrijdag 9, woensdag 14, donderdag 15 of vrijdag 16 maart van 15:00 uur tot 17:00 uur. Het aanmelden houdt in dat we je voorkeurslijst invoeren in het centrale computersysteem van de gemeente en het OSVO. Je krijgt van ons een print mee waar alles op staat. Alles bij elkaar duurt het maar vijf minuten, maar soms moet je misschien even wachten. 

Wat / wie neem je mee? 
 • Het uitgeprinte en ingevulde aanmeldformulier. Ken je kinderen van de basisschool die ook naar het St. Nicolaaslyceum gaan en wil je bij hen in dezelfde klas komen? Geef dit dan aan op het formulier. 
 • Je voorkeurslijst. Deze krijg je van je basisschool. Op de voorkeurslijst staan je ELLK-leerlingnummer en je schooladvies.  
 • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs.  
 • Vergeet ook niet om je vader of moeder mee te nemen. Eén van je ouders moet namelijk een handtekening zetten. 

Stap 3: controle en matching

Wat gebeurt er na je aanmelding?
 • Na de aanmeldperiode controleren de middelbare scholen de gegevens van alle leerlingen in MEPS, het matchings- en plaatsingssysteem. 
 • Daarna vindt de matching plaats.
Op 5 april weet je het!
Bij het invoeren vragen we jou en je ouders om een aantal gegevens, waaronder een e-mailadres. Dit laatste is verplicht, want dan kunnen we een mail sturen met inlogcodes. Daarmee kun je op 5 april 2018 inloggen op MEPS en dan zie je meteen op welke school je bent geplaatst.

Weetjes voor je ouders

We volgen net als andere scholen in Amsterdam de kernprocedure voor aanname.

Zit uw kind op een basisschool buiten Amsterdam? Of hebt u een dringende vraag? Neem dan contact op met de afdelingsleider van de eerste klas, Renske Dalhhaus.