Updates van het Nicolaas

Van school tot basiliek


Op 30 november hebben we de jaarlijkse Nicolaasdag uitbundig gevierd. Een van de activiteiten was de Nicolaas Challenge.


Wandeling door de stad
Na Het Grote Gebeuren – het jaarlijkse spannende evenement waar alle Nicolaas-leerlingen hun talenten konden laten zien op het podium van ons theater – vond zoals altijd de Nicolaas Challenge plaats. Dit is een wandeling en speurtocht voor alle tweedeklassers, die gaat van het St. Nicolaaslyceum tot aan de Nicolaaskerk tegenover het Centraal Station. 

Over de wandeling
De groepjes van elk ongeveer zeven leerlingen gingen op zoek naar diverse plekken in de stad, waar ze informatie moesten verzamelen en vraagstukken moesten oplossen. Ook moesten ze de eindlocatie in de buurt van de Nicolaaskerk zien te vinden. 

Inzet van 6 vwo
Elk groepje werd begeleid door twee leerlingen van 6 vwo. Zij traden op als gids en hielpen de tweedeklassers om de Challenge zo goed mogelijk te volbrengen. Sterre Rosdorff, Isa-Lin Nijenhof en Noa Kreike uit V6 bedachten de spelletjes en opdrachten voor onderweg en organiseerden zowel de wandeling als de prijsvraag aan het einde.

Zie ginds komt…
De afsluiting vond plaats in de Nicolaaskerk ofwel de Basiliek van de Heilige Nicolaas. Hier vertelde de diaken een leuk en bondig verhaal over de legendes van de heilige Nicolaas en de inrichting van de kerk. Hierna werden de stoere winnaars van de Challenge bekend gemaakt: het waren Wouter, Emma, Joeri, Laurens en Caelyn uit 2Ha. En ja, op een Nicolaasdag mag de Sint natuurlijk niet ontbreken. Dus wie kwam de prijs uitreiken? Sinterklaas zelf!

Op de foto’s: de prijsuitreiking in de Nicolaaskerk, met winnaars Wouter, Emma, Joeri, Laurens en Caelyn uit 2Ha
Media
  • Nicolaas-Challenge_2018_1
  • Nicolaas-Challenge_2018_2
  • Nicolaas-Challenge_2018_3