Updates van het Nicolaas

Oma’s, opa’s en zieken

St. Nicolaasbezoek 2018

Op Nicolaasdag hadden 600 leerlingen een bijzondere ontmoeting met oudere en zieke Amsterdammers.


St. Nicolaasbezoek
Op 30 november vond het jaarlijkse bezoek plaats van klas 3, 4 en 5 aan allerlei bewoners van Amsterdam. Dit stond vroeger bekend als het ‘bejaardenbezoek’, maar we noemen het vanaf nu het St. Nicolaasbezoek. Het gaat namelijk niet alleen om bejaarde mensen, maar ook om revaliderende zieken. De rode draad is dat het mensen zijn die je normaal gesproken minder vaak tegenkomt.

Enthousiaste reacties
De bezoeken verliepen allemaal zoals gehoopt, waarbij zowel tevreden bewoners als leerlingen de actie afsloten. Voor degenen bij wie we langsgingen, was het een leuke onderbreking van hun dag. En voor de leerlingen was het leerzaam, ontroerend of gewoon gezellig. 

Er was maar een klein minpuntje: bij één verzorgingstehuis was net op de ochtend zelf een virus uitgebroken waar je erg ziek van kunt worden. Dus daar ging het bezoek niet door. Verder deed een aantal tehuizen voor het eerst mee, waardoor er minder begeleidende docenten per tehuis konden worden ingezet. Maar ook vanuit de nieuwe adressen werd enthousiast gereageerd. De kans is groot dat zij volgend jaar weer meedoen.

Schrijven voor Amnesty
Het St. Nicolaasbezoek bestond ook uit activiteiten die niets met ouderen te maken hebben. Zo hebben deze keer zo’n 50 leerlingen brieven geschreven in het kader van de actie Write for rights van Amnesty.

Al met al een geslaagd begin van de Nicolaasdag. Iedereen bedankt voor de enthousiaste inzet!


Media
  • St.-Nicolaasbezoek_2018