Updates van het Nicolaas

De stad vanuit de lucht

Excursie aardrijkskunde St. Nicolaaslyceum dec 18

Als een vogel boven Amsterdam hangen, in een storm zitten of een dijkdoorbraak meemaken. Onze tweedeklassers weten er alles van.


Excursie klas 2
Vanuit het vak aardrijkskunde hadden alle tweedeklassers van het Nicolaas onlangs een excursie naar twee locaties aan de overkant van het IJ: 

  • Bij This is Holland – The Flight Experience beleefden de leerlingen een 5D-vliegervaring en ontdekten ze veel over het Nederlandse landschap. Door het meebewegen van hun stoelen met de film en door alle special effects (zoals wind, mist en geuren) voelde het heel echt.
  • Bij Amsterdam Lookout gingen de leerlingen in de speciale lift van de A'DAM Toren omhoog naar het dak. Natuurlijk konden ze daar genieten van het mooie uitzicht over de hele stad. Maar ze leerden er ook over het ontstaan en veranderen van het Amsterdamse landschap door de eeuwen heen. 
Grappig én spannend
Iedereen was heel enthousiast over de excursie. Victoria uit 2hc vond de 5D-ervaring het leukst: “Het bewoog echt, je kon dingen ruiken en je kreeg soms water in je gezicht. Het leek hierdoor heel realistisch. Het liet goed zien hoe Nederland eruit ziet in alle seizoenen, maar ook hoe het vroeger was, als het stormde en de dijken het niet meer hielden. Ik moest soms erg lachen, want het was ook grappig!”

Op de foto's: het IJ vanuit de lucht en begeleiders Onno en Matthias
Media
  • Excursie_aardrijkskunde_Nicolaas_1
  • Excursie_aardrijkskunde_Nicolaas_2
  • Excursie_aardrijkskunde_Nicolaas_3
  • Excursie_aardrijkskunde_Nicolaas_4