Updates van het Nicolaas

100 kinderen in de klas

Edukans-project in Malawi

Nicolaas-leerling Lois van der Zeeuw vertrok onlangs naar Malawi. Niet voor een zonvakantie, maar als ambassadeur voor Edukans.


Over Edukans
Volgens Edukans is een kind dat leert, een kind met kansen. De organisatie werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. 

Wat doet Lois?
Lois begon op 21 februari aan een tiendaags Edukans-programma om te leren over het onderwijs en het leven in Malawi. Na terugkomst zal zij in alle onderbouwklassen vertellen over deze ervaring. Ook zal ze leerlingen informeren over het doel van haar reis en over de sponsoractie, namelijk de jaarlijks terugkerende sponsorloop.

Waarom Malawi?
Malawi is een van de armste landen ter wereld. Veel kinderen stoppen er al vroeg met naar school gaan: slechts een derde van hen haalt groep 8. Ook is het onderwijs er slecht, omdat er te weinig goed opgeleide leraren zijn en omdat er vaak wel honderd kinderen in één klas zitten.

Doe mee!
Op de actiepagina van Lois lees je meer over het project en over wat jij kunt doen om haar te helpen een mooi bedrag op te halen. Zo geef je kinderen in Malawi een betere toekomst!

Wil je meer weten over Malawi? Lees dan hier meer.
Media
  • KMTW-malawi0003
  • KMTW-malawi0002
  • KMTW-malawi0007