Updates van het Nicolaas

Europe? You'rE Up!

Team Antwerpen You'rE UP 2019

Geef klas 2 de ruimte om zelf over Europa na te denken en wat krijg je? 42 prachtige Klokhuisfilmpjes!


Over de projectweek
De projectweek You’rE Up van klas 2 vond plaats van 15 tot en met 19 april 2019. De tweedeklassers maakten in deze week een virtuele trip door Europa: ze kregen een eigen ‘paspoort’ en een stempel als ze weer een stap verder waren in hun ‘reis’. Bijzonder was ook dat ze in Office 365 (Microsoft Teams) en WeVideo leerden werken, onder begeleiding van zeven docenten (‘reisleiders’).

Zelfstandig, sociaal en verantwoordelijk
De leerlingen kregen de kans veel zelf te bepalen. Zo mochten ze hun eigen team samenstellen en kiezen welke workshops ze wilden volgen. Vervolgens maakten ze een Klokhuisfilm van maximaal zes minuten over een zelfgekozen Europees thema. De uitdaging was hierbij om verbanden te leggen tussen hun eigen leven en dat in andere landen en steden. Goed samenwerken was natuurlijk ook belangrijk.

Prijswinnaars
Het resultaat was indrukwekkend: alle teams maakten boeiende en afwisselende filmpjes! Team Antwerpen won de hoofdprijs (een dag naar Walibi). Hun filmpje over het openbaar vervoer in de EU was namelijk het sterkst: superinformatief, met creatief camerawerk, veel technische snufjes en originele vondsten. Team Napels kreeg de originaliteitsprijs (een bioscoopbon) voor hun filmpje over gratis schoolmaaltijden. Hun grappige scènes werden afgewisseld met een goede presentatie, een ijzersterk interview en mooie effecten. 

Met dank aan 2ha/b/c en 2va/b/s en alle 'reisleiders' .
Media
  • Team-Antwerpen-hoofdprijs-YourE-Up-2019
  • Team-Napels-originaliteitsprijs-YourE-Up-2019