Updates van het Nicolaas

Wat betekent liefde voor jou?

Debatbattle Love=Love?!

Homofobie, relaties en de rol van je ouders: hierover debatteerden tweedeklassers op 12 december in de Tolhuistuin.


LHBTI
Klas 2ha en 2hb van het Nicolaas deden vanuit het vak levensbeschouwing mee aan het project Love=Love?!. De Stichting Discussiëren kun je leren (DKJL) organiseert dit project voor en rondom Paarse Vrijdag en zet zich in voor het bespreekbaar maken van lhbti-emancipatie. Tweedeklassers van diverse Amsterdamse scholen gingen onder begeleiding van DKJL met elkaar in gesprek over liefde, relaties en vreedzaam met elkaar omgaan. Ook politici en jonge lhbti’ers deden mee aan het gesprek.

The battle is on!
Ter voorbereiding kregen de leerlingen op school twee workshops onder leiding van DKJL-masterclassdocenten. Op 12 december konden de grootste talenten in de Tolhuistuin, aan de overkant van het IJ, hun debatvaardigheden laten zien. Onze helden waren Afua, Fatima en Maaike: zij wisten hun argumenten prima te verwoorden en hielden zich goed staande in de battle. De stellingen die ze moesten verdedigen of juist tegenwerpen waren: "Ouders/verzorgers mogen zich bemoeien met de relaties die hun kind aangaat" en "Als je scheldt met 'homo' ben je homofoob". De rest van de leerlingen en de docenten moedigden hen aan. 

Open gesprek
Op het Nicolaas vinden we het heel belangrijk dat leerlingen zich bewust worden van de verschillen tussen mensen en dat ze leren om respectvol met elkaar om te gaan. We deden dan ook vol overtuiging mee met dit project! We kijken terug op een bijzondere ontmoeting en een open en positief debat. Voor de leerlingen hopen we dat ze nog lang profijt zullen hebben van alles wat ze hebben geleerd.

Op de foto hierboven zie je het podium met de debathelden en twee speciale gasten: hoofdpersonen uit de documentaire Pisnicht the movie!

Met dank aan Nienke Hofsink (docent levensbeschouwing 2hb), Ellen Weinans (docent podiumkunsten 2hb en 2ha)  en Andrea van As (docent levensbeschouwing 2ha)

Media
  • Debatbattle-1
  • Debatbattle-2
  • Debatbattle