Updates van het Nicolaas

Was jij ook in het paars?

Paarse Vrijdag St. Nicolaaslyceum 2019

Op 13 december was het weer Paarse Vrijdag. Hiermee lieten we zien dat iedereen zich bij ons veilig kan voelen.


Steuntje in de rug
Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag: dan trekt iedereen die dat wil paarse kleren aan om de lgbtq+-gemeenschap te ondersteunen. Hiermee geven we een signaal af dat je bij ons jezelf kunt zijn, ongeacht je seksuele oriëntatie of gender. Elke identiteit en elke vorm van liefde is op het Nicolaas oké! 

Snoep, vlaggen en hartjes
Samen met enthousiaste leerlingen en docenten werd de dag georganiseerd door onze GSA (Gender and Sexuality Alliance): een groep leerlingen en docenten die samen seksuele diversiteit bespreekbaar maken op het Nicolaas. Er werden paarse bandjes en snoepjes uitgedeeld. Ook schminkten de GSA-leden lgbtq+-vlaggen en -hartjes op vele wangen. Het was mooi om te zien hoe jong en oud samen de liefde vierden en hoe de school er steeds vrolijker ging uitzien.

Een steeds groter feest
Op het Nicolaas vinden we het belangrijk dat iedereen elkaar accepteert. We waren daarom heel blij dat zoveel leerlingen het een leuke dag vonden en volgend jaar willen meehelpen om er een nóg groter feest van te maken. Ook was het goed nieuws dat zich nieuwe leden hebben aangemeld bij de GSA. Een supergeslaagde dag dus!

Wil je meer weten over Paarse Vrijdag of het GSA-netwerk in Nederland? Kijk dan hier.

Aanmelden voor onze eigen GSA kan via een dm naar ons Instagram-account @gsanicolaas of een mail naar mkoolstra@leerling.nicolaas.nl.


Media
  • Paarse-Vrijdag-St.-Nicolaaslyceum-2019.