Updates van het Nicolaas

Wat heb jij gegeven?De Nicolaasdag stond dit keer in het teken van geven. Aan elkaar, maar ook aan kwetsbare stadsgenoten.


Onze visie
Sint Nicolaas is de patroonheilige van onze stad Amsterdam en verbindt daarmee alle Amsterdammers. Omdat we op het Nicolaas oog voor je omgeving heel belangrijk vinden, was 'geven' het thema van alle activiteiten tijdens onze traditionele Nicolaasdag.

Van geschiedenis tot optredens
Tijdens de lessen levensbeschouwing voor klas 1, 2 en 4 waren er ter voorbereiding speciale lessen over de legende en geschiedenis van de heilige Nicolaas. En natuurlijk was het Grote Gebeuren met alle optredens weer een groot feest!

Wat deden alle klassen?
  • In klas 1 draaide het om geven aan (andere) kinderen. 
  • Leerlingen uit klas 2 gingen tijdens de jaarlijkse Nicolaaswandeling naar de Basiliek van de Heilige Nicolaas op bezoek  bij instanties die geven aan arme mensen in Amsterdam. 
  • De derde klas deed een project rondom het motto ‘heldhaftig, vastberaden en barmhartig’, de kernwaarden van de stad. Dat paste goed bij de oproep van de vorige burgemeester, Eberhart van der Laan, om lief voor elkaar en de stad te zijn. 
  • Klas 4 en 5 gingen langs bij kwetsbare mensen in de samenleving en bekeken vooraf een documentaire. 
  • 6 vwo hielp de tweedeklassers de Nicolaaswandeling zo goed mogelijk te volbrengen.  

Kortom, we hadden niet alleen plezier, maar we waren er ook voor de ander! 

Op de foto’s:
- Het einde van de Nicolaaswandeling in de ‘Nicolaaskerk’.
- Het winnende team van de Nicolaaswandeling: Carel, Milan, Sam, Mimi, Rosemarijn, Eva en Olivia (groep 3 van 2Vs). Frederique en Myrthe waren hun begeleiders en  Esra, Anne Ing en Cas uit 6V hadden alles heel knap en strak geregeld.

Met dank aan Sara Mulder, Désirée van Regenmortel, Theodoor Meedendorp, Nienke Hofsink en Andrea van As van de sectie levensbeschouwing

Media
  • Nicolaasdag-2019_1
  • Nicolaasdag-2019_2