Updates van het Nicolaas

Schrijven voor gelijke rechten

Write for Rights_2019_St. Nicolaaslyceum

Een klein gebaar kan het lot van iemand anders positief beïnvloeden. Soms is dat een kaartje of een brief.


Wereldwijde schrijfactie
Amnesty wil een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Daarom bestaat er al jaren Write for Rights, de grootste schrijfactie ter wereld. Er wordt dan massaal geschreven voor en aan mensen die oneerlijk behandeld worden of onterecht in de gevangenis zitten. De nadruk lag dit jaar op de rechten van jongeren. Natuurlijk deed onze school hieraan mee.

Hart onder de riem
Op 19 december konden alle klassen in de aula komen schrijven. Daar lagen voorbeeldbrieven, posters, pennen, onderleggers en schrijfblokken. Er stond ook een brievenbus. Veel leerlingen waren enthousiast over deze mooie en zinvolle actie. Ze schreven brieven aan de autoriteiten van een land, bijvoorbeeld om te vragen of iemand vrijgelaten kon worden. Of ze stuurden een versierde of zelf getekende groet aan de persoon zelf, om diegene een hart onder de riem te steken.

Het aantal brieven was hoger dan vorig jaar! Namens de organisatoren, mw. Sara Mulder en mw. Désirée van Regenmortel (docenten levensbeschouwing): iedereen bedankt! 

Media
  • Amnesty-schrijfactie-2019_1
  • Amnesty-schrijfactie-2019_2
  • Amnesty-schrijfactie-2019_3