Updates van het Nicolaas

Coronaproof van start

St. Nicolaaslyceum coronaproof

Het Nicolaas is klaar voor het nieuwe schooljaar. Ons gebouw voldoet aan alle corona-eisen.

 
Maximale ventilatie
Onze school heeft geen airconditioning, maar luchtbehandeling. Dat betekent dat het systeem verse buitenlucht inblaast en gebruikte lucht uitblaast. Er wordt dus géén lucht rondgepompt of hergebruikt. De sportzaal, het sanitair, de lokalen en kantoren hebben allemaal hun eigen ventilatie. De systemen draaien 24 uur per dag op maximale sterkte en de filters zijn van een hogere standaard dan vereist. Daarnaast adviseren we de docenten om de ramen en eventueel deuren zo veel mogelijk open te houden.
 
In de lokalen
Rondom het bureau en het bord is er ruimte gecreëerd, zodat er voldoende afstand is tussen de docent en de leerlingen. Op elk bureau staat een separatiescherm. Zo kan de docent een leerling veilig naast zich laten zitten en meekijken in haar/zijn werk. De verplichte 1,5 meter afstand tussen leerlingen onderling is door de overheid losgelaten. Wij verwachten dat onze leerlingen uit zichzelf afstand houden tot de medewerkers van de school. Wie een mondkapje wil dragen, is daar vrij in. Dat geldt ook voor de plastic gezichtsschermen voor docenten.

Hygiëne
Bij de ingang van elk lokaal staat een handpompje met Logicsept. Dit middel geeft geen huidirritatie en blijft drie tot vier uur actief. Verder kunnen de leerlingen met behulp van een spuitfles en papieren doekjes zelf hun tafeltje schoonmaken.
 
Kantine
De kantine is open, maar we raden iedereen aan voorzichtig te zijn. Dat betekent: niet onnodig in de rij ‘hangen’, in de pauze zo veel mogelijk naar buiten en direct na de laatste les naar huis. 
 
Bent u een ouder en wilt u meer weten over de huidige coronaregels binnen het voortgezet onderwijs? Bekijk dan het protocol

Media
  • hand-sanitizer-4972049_1280