Updates van het Nicolaas

Hallo eersteklasser!

Welkom eersteklassers_St. Nicolaaslyceum

Vandaag leer je tijdens de introductie alles en iedereen beter kennen. We hopen dat je je snel thuis voelt op onze school.


Spannend
Wat een spannende tijd is dit voor je. Een nieuw gebouw met veel lokalen, nieuwe schoolspullen en allemaal onbekende gezichten. Gelukkig zijn de mentor en de juniormentoren er om je wegwijs te maken en al je vragen te beantwoorden. Veel leerlingen van het Nicolaas zijn vandaag nog vrij, alleen de docenten en leerlingen van jaar 1 en 2 lopen dus rond. Dat is bij het ontdekken van het gebouw best fijn!

Morgen begint het echt
Op woensdag zijn alle leerlingen op school. Je zult merken dat de hele school zich dan vult met stemmen en mensen. Je krijgt die dag veel informatie over het invullen van je agenda en het lesrooster, zodat je donderdag met de eerste lessen kunt starten. Daarna volgt je allereerste échte lesweek. Alle vakken komen dan voorbij en na deze week weet je de weg wel door de school. Ook komt de schoolfotograaf langs.

Picknick
Vrijdag de 28e eindigen we de dag met een picknick op het grote veld naast de school. Als klas kun je daar met je mentor en klasgenoten de week afsluiten en verhalen uitwisselen. De juniormentoren zijn er ook bij en zullen wat (kennismakings)spelletjes met jullie doen.

Er gaat de komende tijd nog veel gebeuren, maar we hopen dat je na deze eerste periode al een beetje gewend bent. Wij zijn in ieder geval blij dat je er bent!

Media
  • Nicolaas_web2019-107