Updates van het Nicolaas

Romantisch drama

Shakespearedag 2020 St. Nicolaaslyceum

Hoe gaat het verhaal van Romeo en Julia ook alweer? En wat is er typerend aan Shakespeare? 6V weet het nu precies. 


Workshops en scènes spelen
Acteren in het beroemdste toneelstuk van de wereld? Die kans kregen alle 6V-leerlingen op de Shakespearedag, die dit jaar plaatsvond op 17 september. Ze werkten met zes professionele Engelstalige acteurs in diverse workshops aan hun begrip van Shakespeares Romeo and Juliet.

Beter begrip van het stuk
De leerlingen namen de hele tragedie door en speelden er verschillende scènes uit. Ze leerden niet alleen de structuur van het toneelstuk beter begrijpen, maar vertaalden ook sommige passages naar modern Engels en zetten tableaux vivants (letterlijk: levende schilderijen) neer. De afsluitende voorstelling in onze school was een doorslaand succes. De begeleidende acteurs waren onder de indruk van het acteertalent en concentratievermogen van de Nicolaas-leerlingen. 

Leerzaam én leuk!
Sommige leerlingen dachten eerst dat zo’n hele Shakespeare-dag wel wat veel van het goede was. Maar achteraf waren ze juist blij dat ze het klassieke drama op zo’n creatieve manier beter hadden leren kennen. Na deze intensieve kennismaking zal het lezen van het stuk in de klas vast veel gemakkelijker gaan en hopelijk zullen alle 6V-leerlingen in het SE literatuur laten zien hoe gedegen ze de inhoud ervan kennen. Behalve leerzaam was het natuurlijk ook gewoon een bijzonder leuke dag!

Op de foto's:
1. Volledige aandacht voor William.
2. Een beroemde vechtscène uit het toneelstuk (= foto hierboven).
3. Romeo en Julia!


Media
  • Shakespearedag-2020_1
  • Shakespearedag-2020_2
  • Shakespearedag-2020_3