Updates van het Nicolaas

Je komt verder dan je denkt

Workshop freerunnen_St. Nicolaaslyceum

Enkele klassen 3 en 4 volgen tijdens hun LO-uren een pittige workshop Freerunnen bij de Freerun University.


Over freerunning
Bij de Freerun University in Amsterdam kun je freerunning-lessen volgen en technieken aanleren. Je leert er zo sierlijk mogelijk over obstakels heen te bewegen en van het ene obstakel naar het andere te springen. Freerunning is een allround sport, waarbij je je hele lichaam traint. Bovendien train je je geest. 

Grenzen verleggen
Onder toezicht van docent Monique Uneputty leren de leerlingen in de workshops hun grenzen te verleggen en uitdagingen aan te gaan. Ze hebben tot nu toe al kennisgemaakt met ‘The Kong’, ‘The Lazy’ en ‘The Dash’, klommen op muren en sprongen verder en hoger dan ze voor mogelijk hielden. Op de foto hierboven zie je hoe docent Yannick alles voordoet.

Spierpijn
De leerlingen zijn tot nu toe zeer enthousiast over de workshops. Ze geven aan dat ze veel leren in een uur tijd. En dat ze dat na afloop heel goed merken aan hun spieren! De komende weken zullen dezelfde (halve) klassen nog lessen volgen in Amsterdam-Zuidoost en hun kennis en vaardigheden verder uitbreiden. Deze zomer kunnen de leerlingen dus volop indruk maken met hun nieuwe skills. 

Foto 1: uitleg over 'The Dash' aan leerlingen van klas 4V1.
Foto 2: vanaf de rekstok jezelf laten vallen, rechts in beeld Dylan Vink.
Foto 3: een vrije val achterover door Luna Emmen.
Foto 4: een salto voorover door Emile Nieuweboer.

Luciano, een oud-leerling van het Nicolaas, traint trouwens ook bij Freerun University. Je kent hem misschien van dit filmpje, waarin hij freerunnend een rondleiding geeft door ons schoolgebouw.
Media
  • 1_freerunnen
  • 2_freerunnen
  • 3_freerunnen
  • 4_freerunnen