Updates van het Nicolaas

Sprinten naar de finish

Atletiek_zevenkamp_St. Nicolaaslyceum

Op dinsdag 25 mei deed de helft van de tweedeklassers mee aan de inmiddels traditionele atletiek-zevenkamp.


Zeven onderdelen
Op de prachtige atletiekbaan van AV23 begon na een forse bui rond 10.00 uur het zonnetje te schijnen en werd de sportdag aangenaam. Alle leerlingen werkten zich behoorlijk in het zweet op de zeven onderdelen: kogelstoten, balwerpen, vijfsprong, 60-meter-sprint, verspringen, 400 meter en hoogspringen. De prestaties werden per onderdeel gekoppeld aan een puntentabel, waar uiteindelijk een ranglijst uit voortkwam. 

Sprint naar de finish
Aan het einde van de dag mochten de vier snelste meisjes en vier snelste jongens aantreden voor de spannende estafette (4 x 100 meter). Er is natuurlijk niets mooiers dan onder luid gejuich van je klasgenoten dat laatste rechte stuk te mogen sprinten op weg naar de finish!

Goed gevoel
Wat vooral opviel, was dat de leerlingen zo enthousiast en blij waren. Na zo'n lange tijd konden ze eindelijk weer met een grote groep sporten en dan ook nog op zo’n mooie plek. Natuurlijk stond deze sportdag vooral in het teken van plezier en je grenzen verleggen. Dat nam niet weg dat we ter afronding de trotse medaillewinnaars graag in het zonnetje wilden zetten.

Uitslag meisjes:
Goud: Livia van ’t Hek, 2Vs
Zilver: Anne Jongedijk, 2Vs
Brons: Femke de Lint, 2VTa

Uitslag jongens:
Goud: Lars Wuts, 2Vs
Zilver: Yoav Arels, 2VTb
Brons: Tobias Klaassen, 2Ha

Complimenten voor alle deelnemers van de sectie LO! We wensen de andere helft van de tweedeklassers alvast veel succes op 1 juni.

Media
  • Atletiek_zevenkamp_winnaars-jongens
  • Atletiek_zevenkamp_winnaars-meisjes