Updates van het Nicolaas

Spannend tot de laatste ronde

Schaaktoernooi 2021 St. Nicolaaslyceum

Er is schaaktalent aanwezig op onze school! Daarom organiseert het Nicolaas een reeks toernooien.


De aftrap
Op vrijdagmiddag 10 september vond er een prachtige schaakmiddag plaats op het Nicolaas. Het was inspirerend om alle liefhebbers van de wetenschap en kunst van het schaken fanatiek te zien spelen tijdens het zevende en achtste uur.

Mat van de dag
Er waren zeventien deelnemers uit alle klassen. Ze speelden met klok. Iedereen was zo in gedachten verzonken dat de stilte bijna te vergelijken was met die tijdens een allesbeslissende SE-herkansing. De ‘mat’ van de dag was van Bommel Wijnveldt, die zijn tegenstander schaakmat zette met een pion! Waarom een koningin gebruiken als het kunstzinniger kan?
 

Winnaar
Het toernooi was spannend tot de allerlaatste ronde. Er moest een tiebreak gespeeld worden tussen Colin Menick en Gijs Tollenaar uit 5V. Laatstgenoemde werd met zwart als een duveltje uit een doosje de winnaar. Hij won een waardebon bij Ben.

Later dit jaar
Dit jaar volgen er nog drie toernooien, op 8 oktober, 19 november en 17 december. De winnaars hiervan zullen zich net als Gijs plaatsen voor het hoofdtoernooi aan het einde van 2021. Wie daar de hoofdprijs krijgt, mag zich met recht de beste schaker van onze school noemen. 

Interesse?
Schaken is een spel waarbij je anderen tactisch, strategisch en positioneel te slim af probeert te zijn. Krijg je zin om mee te doen met de wedstrijden? Of ken je de spelregels niet, maar lijkt het je leuk om die te leren bij de Schaakclub SNL? Neem dan contact op met een van ons. Wij kijken ondertussen uit naar het oktobertoernooi! 

Arnold Smallegoor (docent wiskunde) en Chris Uneputty (docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen)

Media
  • Schaaktoernooi-St.-Nicolaaslyceum-2021_1
  • Schaaktoernooi-St.-Nicolaaslyceum-2021_2
  • Schaaktoernooi-St.-Nicolaaslyceum-2021_3
  • Schaaktoernooi-St.-Nicolaaslyceum-2021_4