Updates van het Nicolaas

Kamperen aan zee

Kamp klas 2 St. Nicolaaslyceum 2021

Lekker uitwaaien, je wetsuit aan en uit, eten, afwassen, samen een spel doen en dan weer de tent in!


Drie dagen weg
Alle tweedeklassers gingen onlangs samen met hun mentor en enkele docenten op kamp in Wijk aan Zee of Bloemendaal. De eerste drie klassen gingen van 15 tot en met 17 september; de tweede helft volgde een week later.

Lange fietstocht
Alle leerlingen fietsten in de ochtend een pittige tocht naar zee, waar ze twee nachten in tenten sliepen en een actief programma op het strand hadden. Op de derde ochtend fietste iedereen terug. Het was heel gezellig en zinvol om zo samen bezig te zijn.

"Een onrustige, maar gezellige nacht"
Hieronder een paar quotes van de leerlingen en hun begeleiders:

"2Vb heeft de fietstocht fantastisch gedaan! Terwijl er gezellig in duo’s werd gefietst, werden voorbijgangers vrolijk gedag gezegd. Hoogtepunt was toch wel de toeterende begroeting van een stel vrachtwagens en zelfs een tractor. Een enkele klapband en een geschaafde knie later kwamen we 2,5 uur na vertrek aan op Camping De Lakens.”

“Vanochtend hoorden we in Bloemendaal al om 7.00 uur de eerste wekgeluiden en douchegangers. Wegens de hevige wind en de hoge golven was het onverantwoord om te surfen, maar de bodyboards vormden een waardig alternatief. Zojuist hebben we wraps gegeten, en nu is het wachten op de afwasploeg voor de clash van dit kamp: Levend Stratego, 2Vc versus 2Vs.”

“Vannacht was een onrustige, maar erg gezellige nacht. De leerlingen zochten elkaar natuurlijk geregeld op en als docenten probeerden we hen tegen te houden. Behalve heel veel geklets geen ongeregeldheden, al zullen sommigen wel erg weinig uurtjes geslapen hebben.”

“We kregen een wetsuit, pakten een board en leerden hoe je erop moest liggen en daarna hoe je erop kon staan. Iedereen deed enorm zijn best en sommigen konden het echt goed! Plezier hadden we allemaal.” 

“Eenmaal op het strand was het tijd voor de samenwerkingsactiviteiten: een vlieger maken, ultimate football, slagbal en voetbal. Na afloop werd door een aantal leerlingen zelfs het zeewater getest.”

"Ik vond het leuk. Alleen het wachten bij de tentverdeling duurde iets te lang.” 

"De douches waren lekker warm. Maar bij mij zat er een beest, dus ik moest wel gillen."

“Heel gezellig, supergoed geregeld.”Media
  • Kamp-klas-2_1
  • Kamp-klas-2_2
  • Kamp-klas-2_3
  • Kamp-klas-2_4
  • Kamp-klas-2_5
  • Kamp-klas-2_6
  • Kamp-klas-2_7
  • Kamp-klas-2_8
  • Kamp-klas-2_9