Updates van het Nicolaas

De arme zwarte koning

Schaaktoernooi 2021 St. Nicolaaslyceum

Steeds meer leerlingen weten de weg naar het schaakbord te vinden op het Nicolaas.


Zestien deelnemers
We schreven al eerder over de reeks schaaktoernooien die nu plaatsvindt op het Nicolaas.  Op 8 oktober was er weer zo'n enerverende dag. Er werd gespeeld over vijf ronden en elke speler kreeg tien minuten krijgt per potje. In totaal deden zestien leerlingen mee. Er kwamen ook een paar belangstellende leerlingen kijken.

Top-3
Tijdens een van de vele zenuwslopende wedstrijden aan de top van het klassement werd op onvergetelijke wijze gelijk gespeeld, nadat de koningin op b3 de arme zwarte koning alle zetten ontnam om weg te vluchten (zie foto). De winnaar was Thomas Rekvelt, gevolgd door Finn van der Stam en Jacob Gransjean. Samen met Gijs Tollenaar heeft Thomas zich geplaatst voor het hoofdtoernooi aan het einde van het jaar.

Kom een bord halen!
Er zijn vier borden beschikbaar bij de mediatheek, dus voel je vrij om zelf te oefenen met vrienden. Meedoen met de wedstrijden in november en december kan ook nog. Stuur een van ons een mail als je meer wilt weten of geef je (vrijblijvend) op! 

Arnold Smallegoor (docent wiskunde) en Chris Uneputty (docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen), Schaakclub SNL
Media
  • Schaaktoernooi-oktober_1
  • Schaaktoernooi-oktober_2
  • Schaaktoernooi-oktober_3
  • Schaaktoernooi-oktober_4