Updates van het Nicolaas

Cadeautjes voor anderen

Nicolaasdag 2021_St. Nicolaaslyceum

Op 30 november was het weer Nicolaasdag! Naast alle gezelligheid is dan altijd het thema: geven aan en om een ander.


Klas 1
In de brugklas kwam Sinterklaas langs met zijn Pieten en werden diverse leerlingen in het zonnetje gezet. Verder stonden we stil bij ons eigen Nicolaasverhaal en speelden we een Nicolaasquiz. Ook hadden alle leerlingen cadeautjes verzameld voor de Voedselbank.Klas 2 & 6
Het was een regenachtige editie van de Nicolaaswandeling, maar iedereen zette dapper door. De leerlingen van 6V zorgden voor de strakke organisatie en gezellige begeleiding. Niemand minder dan Sinterklaas wachtte de leerlingen op bij de Nicolaaskerk. De tweedeklassers dachten ook aan mensen die van weinig moeten rondkomen: ze namen maar liefst 26 kratten vol eten mee voor de Voedselbank.Klas 3
Het Grote Gebeuren en het Gala gingen dit jaar vanwege corona niet door. Wel gingen de derdeklassers aan de slag met het thema: geven om de natuur en de stad. Na het bekijken van twee filmpjes over zwerfafval, verzamelden ze – in de regen – zo veel mogelijk afval in en om de school. De veganistische speculaas na afloop (want ook dierlijke producten zijn grote vervuilers)  was dan ook volledig verdiend. 

Klas 4 & 5
De leerlingen uit klas 4 en 5 konden kiezen uit diverse activiteiten voor een tehuis. Voor hen stond de Nicolaasdag namelijk in het teken van: geven aan ouderen. Ze bekeken een documentaire en hadden een klassengesprek over ouderen en tehuizen. We weten zeker dat alle ouderen blij zijn met jullie kunstwerken, de Nicolaasmand, de koekjes/cake en niet te vergeten de vlogs en muziekfilmpjes! 

 

Verslag leerling
Leerling Jip Kuijpers uit 4Hd schreef een verslag over de glas-in-lood-workshop (zie de foto's hieronder):

“Een groep leerlingen, waaronder ikzelf, had zich ingeschreven bij de workshop ‘kunstwerk maken voor ouderen’. Daar konden we een soort glas-in-loodraampje maken. Ik zeg een soort, want echt glas-in-lood maken is heel moeilijk: het lood is erg zwaar en het duurt heel lang. Vroeger werd er veel glas-in-lood gebruikt, omdat het toen nog onmogelijk was om een groot oppervlak van glas te maken. Er werden dus allerlei kleine stukjes glas aan elkaar geplakt, waardoor er soms zelfs hele tekeningen van glas ontstonden. In de workshop maakten we een ontwerp op een groot zwart papier. Vervolgens hebben we dat uitgesneden en er foliepapier achter geplakt, zodat je een glas-in-lood-effect kreeg. Het was interessant om iets meer te leren over glas-in-lood. Een vorm snijden in het papier vond ik best moeilijk, maar al met al was het een leuke activiteit! Het was wel jammer dat we onze ‘glas-in-lood-raampjes’ niet zelf naar de bejaardenhuizen konden brengen. Gelukkig konden mensen die daar dichtbij wonen, alles afgeven bij de receptie.”

Media
  • Nicolaasdag-2021_1
  • Nicolaasdag-2021_2
  • Nicolaasdag-2021_3
  • Nicolaasdag-2021_4
  • Nicolaasdag-2021_5
  • Nicolaasdag-2021_6
  • Nicolaasdag-2021_7
  • Nicolaasdag-2021_8