Updates van het Nicolaas

Allemaal klaar? Tafelen maar!

Tafeltennistoernooi 2021 St. Nicolaaslyceum

Op Nicolaasdag vond ons allereerste tafelvoetbaltoernooi plaats. Aanleiding was al het talent op onze school.


Het eerste fluitsignaal
Op 30 november, tijdens de jaarlijkse Nicolaasdag, kon de bovenbouw zich uitleven tijdens het nieuwe Groothuis-tafelvoetbaltoernooi. Initiatiefnemer Roan Groothuis uit 5 havo vertelt: "Alle deelnemers hadden plezier en waren enthousiast en gepassioneerd. De meest tactische, krachtige en spectaculaire technieken werden gebruikt om de titel te bemachtigen."

No look-knal-boem-doelpunt!
In totaal waren er 22 deelnemers uit klas 4 en 5. Roan: "De hele middag was crimineel spannend, tot aan het einde, maar dat gold vooral voor de knock-outronde. De actie van de dag was van Yusuf Filiz, die zonder te kijken het net wist te winnen van zijn tegenstanders. Een no look goal dus. Deze goal was ook het laatste wat hij en zijn teamgenoot Siddharta Haimé nodig hadden. Dat uitte zich natuurlijk in een moment vol vreugde en ontlading."

Goud
In de finale werd een best of three gespeeld. De kandidaten voor goud waren Sebastiaan de Vries en Robin van der Lugt vs. Lars Jans en Wout Blomberg. Uiteindelijk trokken de eerste twee aan het langste eind. Zij gingen er niet alleen met de eer vandoor, maar wonnen ook een kantinebon bij Ben t.w.v. €20. De nummers twee ontvingen een kantinebon t.w.v. € 5. 

Amsterdams toernooi
Sebastiaan en Robin zijn door hun winst meteen geplaatst voor het Scholengemeenschap Zuid-toernooi, dat waarschijnlijk rond februari 2022 plaatsvindt. "Hierin nemen de beste teams van het St. Nicolaaslyceum, het St. Ignatiusgymnasium en het Fons Vitae Lyceum het tegen elkaar op. Het is een van de grootste tafelvoetbaltoernooien in het Amsterdamse voortgezet onderwijs en de winnaar gaat met een dikke prijs naar huis", aldus Roan.

Doe je mee?
Tafelvoetbal (Foosball in het Engels) is een spel waarbij je spierkracht en tactisch inzicht nodig hebt om je tegenstander(s) alle hoeken van het veld te laten zien. Wil je deze sport beter leren kennen of perfectioneren? Ga dan vooral oefenen! In onze kantine kun je namelijk altijd spelen – gratis en wanneer je maar wilt. Roan houdt jullie via Teams, deze website of een poster op de hoogte van nieuwe toernooien.

Op de foto's: het toernooi en de twee winnaars
Media
  • Tafeltennistoernooi-2021_1
  • Tafeltennistoernooi-2021_2
  • Tafeltennistoernooi-2021_3
  • Tafeltennistoernooi-2021_4