Updates van het Nicolaas

Thuiswerken: laatste nieuws

Onderwijs op afstand_St. Nicolaaslyceum

Het coronavirus heeft consequenties voor ons onderwijs. Lees hier de laatste stand van zaken.


Voorlopig nog gesloten
Iedereen weet het inmiddels: het Nicolaas blijft voorlopig gesloten. Voor velen een teleurstelling, voor anderen een opluchting. De RIVM-richtlijnen blijven van kracht en we behouden een opvangplicht. We bereiden ons erop voor dat we vanaf 1 juni weer open gaan.

Wat staat ons te wachten?
Vanaf 11 mei is er nog maar een zeer beperkt aantal lesdagen: vijf geplande lesweken, waarvan drie dagen vrij. Op 15 juni beginnen volgens de jaarkalender de toetsweken. We hebben gekeken hoe we in fasen steeds meer leerlingen op school les kunnen geven. Zonder al te ingrijpende systeemwijzigingen, want dat zou alleen maar stress geven voor leerlingen en docenten.

Wat blijft hetzelfde?
  • Het afstandsonderwijs en het rooster (30 minuten).
  • Docenten geven minimaal éénmaal per week een videoles, deze staat in de Teams-agenda. 
  • Leerlingen werken aan de hand van de weekplanners. Deze staat op vrijdag om 16:00 uur klaar. In de loop van de week worden er geen wijzigingen aangebracht.
Wat voegen we toe?
  • Veel leerlingen willen een beter overzicht van wat ze per week te doen hebben. Daarom staan vanaf 11 mei alle videolessen, huiswerk, deadlines voor opdrachten en eventuele toetsen in een weekoverzicht in je persoonlijke Teams-agenda.
  • Het aantal toetsen wordt teruggebracht, de eindtoets blijft mogelijk.
  • Na de meivakantie volgt een voorstel voor de manier waarop we omgaan met de bevordering. ‘Inzet’ zal gaan meetellen.
Meer opvang
Op dit moment werken zeven leerlingen onder begeleiding van een studiecoach op school. We gaan dit langzaam uitbouwen. Zo kunnen we meer leerlingen helpen die thuis onvoldoende kunnen werken, waardoor hun overgang in het gedrang komt. De mentoren geven aan voor welke leerlingen persoonlijke coaching op school noodzakelijk is. Als dit per 1 juni gewenst is, kunnen we meerdere kleine groepen vormen.
  
Hou vol! En we wensen iedereen een fijne en gezonde vakantie! 
Media
  • Planner-2