Updates van het Nicolaas

Little Victorians

Voorstelling Phileas Fogg_St. Nicolaaslyceum 2021

Toneelspelen in het Engels: onze eersteklassers lieten zien dat het moeilijk is, maar vooral heel leuk!


Phileas Fogg
Samen met de Phileas Fogg Theatre Company voeren we elk jaar een toneelstuk op in de aula van onze school. Op vrijdag 16 april kwamen daarom twee Engelse acteurs naar het Nicolaas. Zij hielpen de leerlingen van 1HVT en 1VT om het stuk Little Victorians te spelen. Het doel was om echt Engels te horen en om het zelf beter te leren spreken. En ook om een beetje te leren acteren en meer te ontdekken over het leven in de Victoriaanse tijd in Engeland.

Twee voorstellingen
Het eerste uur waren de leerlingen heel hard aan het oefenen. Meteen daarna voerden ze het toneelstuk op, samen met de echte acteurs: eerst kwam 1HVT en daarna 1VT. In eerdere jaren mochten alle ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes naar de voorstellingen komen kijken, maar vanwege corona hadden we deze keer een live stream

Fantastisch gedaan
Het was natuurlijk heel spannend, om zo snel en bijna zonder voorbereiding toneel te moeten spelen. En ook nog in een andere taal! Maar de leerlingen deden het fantastisch in het Engels. Sommige bleken niet alleen talent voor taal te hebben, maar duidelijk ook voor acteren. Docenten Violet Kruger en Bregtje van Dam vonden dit geweldig om te zien.

Quotes
Het was ook superfijn om weer eens met de hele klas samen te zijn en zoveel plezier te hebben met elkaar. Dit was wat een paar leerlingen er zelf over zeiden:

“I thought it was very fun, because everyone gets a role, and you work together to create a fun play. At first, I thought it would we hard for everyone to learn a whole play in an hour, but it wasn’t hard at all. It was very interesting to see and learn how the children of our age lived in that time. I think it was really enjoyable.”

“I really like that we could still do this with Corona."


Media
  • Phileas Fogg_1
  • Phileas Fogg_2