Updates van het Nicolaas

Leren en ervaren op locatie

Arturo_Poldertheater

Alle derde klassen verdiepten zich onlangs in de voorstelling ARTURO van Poldertheater. Het werd een interactieve dag. 


Jaarlijks evenement
In de week voor de toetsweek maakten de derdeklassers − verspreid over drie dagen – kennis met het theaterstuk ARTURO/Naar de klote van jongerentheatergroep PoldertheaterOok de tweedeklassers die meedoen met de CultuurBENDE (extra culturele activiteiten) waren van de partij. De mentoren van de derde klas en enkele docenten gingen mee als begeleider. Het Nicolaas organiseert dit al jaren en het is altijd een groot succes!

Afwisselend programma
Eerst kregen de leerlingen op school een workshop van de theaterdocenten van Poldertheater. Daarmee werden ze inhoudelijk voorbereid op de voorstelling. Ze speelden scènes na en bespraken welke thema’s er voorbijkwamen, zoals macht en status. Ook leerden ze meer over Bertolt Brecht, wiens toneelstuk over de opkomst van Hitler de inspiratiebron vormde voor deze moderne bewerking. Na een gezamenlijke pizza bezochten de leerlingen de voorstelling in het CC Amsteltheater. Het spektakel was actueel neergezet als een spannende maffiafilm.

Het verbinden van twee werelden
Omdat de leerlingen niet alleen toekeken, maar ook zelf aan de slag gingen, werden ze even helemaal ondergedompeld in de wereld van Arturo. Tegelijkertijd leerden ze veel over hun eigen wereld en hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Wie zijn de machthebbers van deze tijd? Wie bepaalt hun positie? Waar haal je je informatie vandaan? Wie vertrouw je? En door wie voel je je gezien?

Media
  • Arturo-Poldertheater